İş ve Yönetim

Bir İK Blogger Yakınması

İK Blog yazmak bir gönüllülük işi. Harcayacak zamanı ve bilgisi olan ik bloggerlar sosyal sorumluluklarını yerine getirmek için yazılarını dijital kütüphanelerine ekliyor. Konuların belirlenmesi, yazı içeriğinin oluşturulması, konuyla ilgili araştırma yapılması, diğer bloggerların yazılarının incelenmesi derken gözle görülmeyen büyük bir emek söz konusu.

İK bloglarının başlıca müşterileri insan kaynaklarında çalışanlar ve çalışmak isteyenler. İK Bloglar insan kaynakları dünyasının “dijital” kamuoyunu oluşturuyor. İnsan Kaynakları ile ilgili eleştirileri ve güncel bilgileri içinde barındıran dijital bir kamuoyu..

İK Blog içeriklerinde değişimin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Yazılarımızın niteliğinin artabilmesi için iki konuda desteğe ihtiyacımız var:

  • Daha geniş bir çalışma alanına ihtiyacımız var: İnsan Kaynakları dünyasında araştırma yapabileceğimiz çalışma sahası oldukça kısıtlı. Bilgisini paylaşmak isteyen (paylaşabilecek) kurumların (Özel sektör, Kamu, STK) kapılarını ik bloggerlara açması ve çalışma alanımızın genişlemesi gerekiyor.
  • Daha fazla iletişime (bilgi paylaşımına) ihtiyacımız var: İyi örnekleri geniş kitleler ile paylaşabilmek için bilgi paylaşımının artmasına ihtiyacımız var. Her başarılı uygulamayı bloggerlar tek başına takip edemez. Bundan haberdar edildiği takdirde tüm İK bloggerların paylaşmaktan çekinmeyeceğini düşünüyorum. Teknoloji firmaları yeni ürünlerini piyasaya sürmeden önce bloggerlara ileterek kullanıcı deneyimlerini paylaşmalarını istiyor. Benzer bir uygulamanın yeni ik uygulamaları için bloggerlar arasında yapılabilir.

Bu iki faktör geliştiğinde kitabi bilgiden uzaklaşan, sadece bloggerın deneyimine bağlı kalmayan, uygulama örnekleri ile içeriği zenginleşen ik bloglarının çoğalacağına inanıyorum.

Bu faktörlerin haricinde ihtiyaç duyulan destekleri yorum bölümünde sizler de paylaşabilirsiniz.

Faydalı bulduysan paylaş;

Yazar Hakkında Tüm gönderileri görüntüle

Metin AKKAYA

Lisans eğitimini İşletme bölümünde tamamlayan Metin Akkaya, Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde "Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları" alanında tamamlamıştır. “İnsan Kaynakları” ve “Organizasyonel Gelişim” alanında uzmanlaşmıştır.
Devamı..

YorumlarYorum Yaz

  • Güzel bir yazı olmuş tebrik ederim Metin Bey;
    Burada bence İK Araştırmacıları Derneği gibi yasal bir platform üzerine bir yapı kurulursa bu bahsettiğiniz konularda daha çok destek alınabileceğini düşünüyorum. Bu dernek öncekiler gibi pasif olmadığı sürece güzel işler yapabilir.

    • Osman bey güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      STK,özel sektör ve kamunun bir araya gelmesiyle etkileşim rahatlıkla artabilir diye düşünüyorum.

      Sevgiler.

  • Güzel yazı, doğru bir yakınma. Aslına bakarsanız bilgi paylaşım boyutunu ik bloggerları arasında ilk olarak artırmak, daha sık biraraya gelmek belki de kurum ve kuruluşların bizlere kapılarını açmalarını kolaylaştıracak fikirleri bulmamızı kolaylaştırabilir.

    Yazı için teşekkürler

    • Merhaba Salim bey;

      Yorumunuz için teşekkür ederim. Daha sık birliktelikler etkileşimi arttırır. Daha sık bir araya gelinebilecek platformlara ihtiyaç olduğu ortada. Yazıyı beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.

  • Uzmanlik egitimi almamis insanlarin,alanlari disinda bloglarini gormeye tahammulum kalmamisken, sizin gibi egitim almiş, tecrube etmeye calisan insanlari gorup yureklendirmemek hata olurdu.Gonulden destekliyor ve paylasimlarinizi izliyor olacagim.Basarilar

Yorum Yapın

E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.